Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 - 04:05

Σφαιρόπουλος: "Να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά"

Basketblog Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 - 12:50

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε συνέντευξή του υποστήριξε πως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι η Euroleague και πάντα θα τη διεκδικεί, ενώ, μίλησε και για το μεταγραφικό σχεδιασμό των "ερυθρολεύκων" λέγοντας πως προς το παρόν η ομάδα συλλέγει πληροφορίες για παίκτες προκειμένου να γίνει η επιλογή. Τέλος, δηλώνει πως δεν έχει ποτέ ελεύθερο χρόνο κι εύχεται η μέρα να είχε 30 ώρες.

Δείτε όσα είπε ο τεχνικός στην εφημερίδα "Γαύρος":

"Για τη Euroleague:

Η Ευρωλίγκα είναι στόχος, όχι απωθημένο. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το ΝΒΑ και το να βγεις πρώτος σε αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση και τιμή. Πιστεύω πως με σκληρή δουλειά μπορούμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά. Δεν είναι εύκολο να διεκδικείς πάντα την Ευρωλίγκα, αλλά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικεί πάντα την Ευρωλίγκα. Έχει όλα τα εχέγγυα για να το κάνει.

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό:

Κακώς γράφονται ονόματα γιατί εμείς δεν έχουμε ξεκινήσει κινήσεις. Τώρα συλλέγουμε προτάσεις από τους μάνατζερ των παικτών, ακόμη δεν έχουμε κάνει το κοσκίνισμα για να βγουν ποιες θα είναι οι επιλογές. Κι αφού γίνει αυτό, θα τους μελετήσουμε, θα ψάξουμε το χαρακτήρα τους, τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και αφού γίνουν όλα αυτά θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις. Ό,τι ονόματα γράφονται τώρα μπορώ να πω ότι δεν ισχύουν. Μπορεί στο τέλος να πάρουμε ένα από αυτά που γράφονται, αλλά τώρα δεν είμαστε στη φάση του σχεδιασμού, αλλά στη συλλογή προσφορών για παίκτες.

Για την απόκτηση σέντερ στη θέση του Χάντερ:

Την αθλητικότητα σε αυτή τη θέση την έχουμε με τον Γιανγκ. Πιστεύω πως πρέπει να βρούμε έναν παίκτη να μας βοηθήσει συμπληρώνοντας τον Γιανγκ. Αυτό που δεν έχει ο Γιανγκ, να το δίνει ο άλλος παίκτης.

Για την απόκτηση γκαρντ:

Έχοντας τον Μάντζαρη και τον Χάκετ, πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν περιφερειακό ακόμη, που θα μπορεί να ενισχύσει και τον Σπανούλη, αλλά και την ομάδα σε θέματα περιφερειακού παιχνιδιού.

Για τον ελεύθερο χρόνο του:

Ασχολούμαι με την ομάδα όλη τη μέρα κι όσο ελεύθερο χρόνο έχω τον αφιερώνω στην οικογένειά μου. Έχω φίλους, αλλά δεν προλαβαίνω να τους δω, άρα δεν έχω φίλους. Πολλές φορές δεν προλαβαίνω να τους πάρω ένα τηλέφωνο και τους ζητώ συγγνώμη, αλλά ελπίζω να με κατανοούν. Όταν έχεις να ανταπεξέλθεις σε τόσο υψηλές απαιτήσεις, δεν έχεις χρόνο να ξοδεύεις. Μακάρι να είχε η μέρα 30 ώρες".

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο