Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 - 01:05

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται»

Basketblog Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 - 20:40

Σε «επίθεση» κατά του Προμηθέα Πατρών προχώρησε ο Εθνικός, με αφορμή ένα ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ των δύο πλευρών, σχετικά με τη διάθεση εισιτηρίων στους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στην ημιτελική φάση των playoffs της Α2 (4/6). Η διοίκηση του συλλόγου, διαμαρτύρεται για την χορήγηση μόλις 30 ονομαστικών προκλήσεων στην αρχή, ενώ αναφέρει ότι εν συνεχεία, απαγορεύτηκε ουσιαστικά στους φιλάθλους να ταξιδέψουν μέχρι το Κλειστό της Παναχαϊκής, με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας να φέρεται να ενημερώνει, πως το εν λόγω γήπεδο είναι ακατάλληλο για την προσέλευση φιλοξενουμένων οπαδών.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Προφανώς η αξιοπιστία και το fair play δεν είναι το «δυνατό σημείο» του ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Χθες οι φίλαθλοι της ομάδας τους προσήλθαν και φιλοξενήθηκαν άψογα από την ομάδα μας στο γήπεδο του ΕΣΠΕΡΟΥ, στον μεταξύ μας αγώνα. Χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, τους διαθέσαμε μάλιστα ολόκληρη την κερκίδα των φιλοξενουμένων, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στον αγώνα του πρώτου γύρου ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού αγώνα, συνομιλήσαμε με τον αντιπρόεδρο της ομάδας της Πάτρας, ζητώντας 80 εισιτήρια για τις ανάγκες της ομάδας μας, για τον αγώνα του Σαββάτου. Τους φάνηκαν αρκετά καθώς το κλειστό είναι μικρό και για να τους διευκολύνουμε προτείναμε και καταλήξαμε τελικά στα 50.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, με μια απίστευτη κολοτούμπα, που θα ζήλευε και ο καλύτερος αθλητής ενόργανης γυμναστικής, μας ανακοίνωσαν σήμερα ότι στα παιχνίδια που διεξάγονται στο κλειστό της Παναχαϊκής ΔΕΝ εκδίδουν εισιτήρια καθώς όλες οι θέσεις καταλαμβάνονται από τους κατόχους διαρκείας ενώ μας κάνουν τη ''χάρη'' να μας δώσουν 30 ονομάστικες προσκλήσεις!!!

Όμως το γεγονός ότι μέχρι χθες το βράδυ, οι υπεύθυνοι του ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, μας διαβεβαίωναν για τη διάθεση εισιτηρίων που θα κάλυπταν ανάγκες των φιλάθλων μας και μετά από λίγες ώρες ‘’θυμήθηκαν’’ πως τελικά το γήπεδο μπορεί να καλύψει μόνο τις ανάγκες των κατόχων διαρκείας, εύλογα δημιουργεί ερωτηματικά.

Επίσης ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας φέρεται να δήλωσε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί πως το κλειστό της Παναχαϊκής είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Είναι ωστόσο απορίας άξιο πως το ίδιο γήπεδο ήταν κατάλληλο στις 28/05, που φιλοξένησε φιλάθλους της Κύμης και μόλις μία εβδομάδα μετά φέρεται να είναι ακατάλληλο. ‘Αραγε, πέρασε κάποιος ανεμοστρόβιλος από την περιοχή και δεν το μάθαμε;

Φυσικά η είδηση της ημέρας θα ήταν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, αφού και στον αγώνα του δεύτερου γύρου η αντιμετώπιση ήταν ανάλογη, παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους μεγαλύτερο γήπεδο. Δικαιολογίες του τύπου ‘’δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά η τοπική αστυνομία’’, απλά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Θα θυμίσουμε την γνωστή λαϊκή παροιμία: «Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρεται»…

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ θα προχωρήσει όπως αρμόζει η ιστορία και η βαριά φανέλα του.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ θα απαντήσει στον αγωνιστικό χώρο, όπως είναι η παρακαταθήκη μας, την οποία διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, όσο κι αν στον αγώνα του Σαββάτου, θα δώσει το παρόν φάντασμα του παρελθόντος, που όλη η μπασκετική κοινότητα γνωρίζει…

Υ.Γ. Αλήθεια δεν συνιστά διακωμώδηση του αθλήματος η επιλεκτική διεξαγωγή ντόπινγκ κοντρόλ στο φετινό πρωτάθλημα; ΤΟ ΕΣΚΑΝ τι λέει; Η διοίκηση του ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑ δεν είχε ανακοινώσει ηχηρά, ότι σε όλους τους αγώνες θα διεξήγετο έλεγχος ντόπινγκ; Σε ποιους αγώνες τελικά έγινε; Γιατί δεν έγινε σε όλους ή μάλλον κατ' ακρίβεια, έγινε σε συγκεκριμένους. Εάν ο λόγος είναι οικονομικός, προτιθέμεθα να συνεισφέρουμε στο επόμενο πρωτάθλημα…»

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο